Hát... azért küldhetnél néhány hagymát, olyan szép:))
A nemesítettet mesterségesen tenyésztették és sokkal nagyobb az igazinál. Az csak kertekben él, vadon nem. Másik kérdésre a válasz: azért ritkult meg, mert nagyon sokan szedték le marékszámra aztán eladták az aluljárókban fillérekért. Tavaly védetté nyilvánították, eszmei értéke 10.000 HUF/szál és ha valakit rajtakapnak, hogy árulja vagy leszedte annak perkálnia kell a büntit.
Itt olvashatsz róla egy cikket.
Hegységekben gyakori:)
Még egyet sem láttam itt nálunk:((
Mert mi a külömbség az igazi és a nemesített között??? És mi okozta a megritkulását?
Alföldön nem nő annyira, inkább dombságokon, hegységekben gyakori, illetve már nem olyan gyakori :( ezért is lett védett. Amúgy ez vad hóvirág, nem az a nemesített, szóval ez értékes. És én tudom értékelni, mert nagyon szép :)
Amúgy nálunk csak 14 fok van.
Na, meggyüsztem a bringázásból. Nagyon szép idő van. 18 fok, szikrázó napsütés. Szép a hóvirágotok, bezzeg nekünk nincs:((
Most éppen így néz ki a hóvirág.

Ne bántsatok, még reggel volt ez legyen mentségemre :P
Amúgy így utólag visszaolvasva tényleg elég hülyén hangzott...
Ez fájt....Sanyinak is:)
EZ talán NEM egy KOMOLY hely?!? :)
:PPP Naaa! Nem csipkelődni! :D
A fiatalokat még érdemes kijavítani... Ők még tanulhatnak... ;)
Jobb, ha itt tudja meg, hogy helytelenül használta, mintha valami komoly helyen... :P
Dr. gradU nyelvész prof. megint rendel? :P :D
produkatív? :D :P
A predikatív szerkezetnek nem sok köze van a produktív szóhoz... :PP
Szia, én is megyek mindjárt... Azt vettük észre, hogy nem vagy igazán...:PP
Nem egészen... Én megdolgozom a pénzemért... Tudod, az öntözőrendszerépítésbő én is elég jól kaszálok:)) Ha jó a meló, naponta 4-5000 ft-ot is....
Nem vagyok ma túl produkatív :S
Mindegy, sziasztok, majd délután jövök.