Sziasztok! A képek valóban manipuláltak, de ennek oka nem a készítők jópofisága. A hamis színezés további részleteket enged láttatni. A Hubble űrteleszkópon viszont a hardveren is kellett javítani egy optikai hibát, ami miatt tényleg ratyik voltak a képek. Amint látjuk, rendbe szedték rendesen. Szóval a képek nem csak digitálisan lettek megdolgozva, hanem valóban optikai rendszer javítás történt. FTCSRAC: Az "isten szeme" hülyeséget én is megkaptam E-mailben. Szó szerint eget verő baro
Csak hozzáteszem, amit kiemeltem Isten szeme (Eye of God) az is rajta van.. Isten szemét a Hubble fotózta le NEMTUDNI HÁNY MILLIÓ FÉNYÉV távolságból...és ez kb 3000 ÉVENTE fordul elő...
sztem pedig kémiailag, fizikailag megmagyarázhatóak a színek, stb. sellenhu: szívárvány sem létezik??? mert az is szép színes és érdekes, mert pl te félörnek látod, de az égből egy egész kör. sztam max egy kicsit javítva vannak ezek a képek, de hogy nem a semmiből kreáltak, az is biztos.
h..tudod a Hubble nem egy olyan teleszkóp mint am ia te szobádban van 1000FT-ért a TESCO-ból...
húúúú ezek nagyon jó képek!!!! :))
sellenhu miért gondolod hogy "ERŐSEN manipuláltak"?Erre most tényleg kiváncsi vagyok!Írd le....létezik sok fajta felvétel mostanában láttam a spektrumon de tény hogy a Hubble elég komoly kis szerkentyű.....nem tudom miért manipulálták volna a képeket...
ezekre egyébként lehet mondani, h ps, mert maga a teleszkóp hihetetlenűl ratyi képeket csinál. eredetileg majdnem be is fuccsolt a projekt, mígnem jött egy csávó és írt rá egy kép javító programot. szal ezek digitálisan erősen megdolgozott képek :)
Ezek a képek ERŐSEN manipuláltak! Senki se gondolja, hogy ezek az eredeti, érintetlen felvételek.
Amikor ezeket néztem..mondjuk az egyik galaxist..akkor éreztem igazán, hogy milyen kis jelentéktelen élőlények vagyunk...és elfogott egy érzés...olyan félelem, mintha tériszonyom lenne...:)
Én mindig szerettem a csillagászatot, nekem tetszik!
No és? Ez a valóság. De inkább a marsra mennének ki!
Összesen: