Az a struccos a kedvenc nyelvtörőm, senki nem bírja rendesen kimondani gyorsan, sokszor :D
Csak felolvasni tudom. Ha nem látom, nem megy. :D
De kibírod mondani gyorsan sokszor?
Te meg ezeket próbáld!
Fischer Fritz fischt frische Fische.
She sells sea shells on the sea shore.
Which witch watches which witches watch?
Az angolokat csak leírni nagyon nehéz, kimondani nem. :)
Milyen rövid, és mégis milyen nehéz:))
legalább 1 másodperc kell az agyamnak, mire a helyes "hangot" küldi a nyelvemnek:)
:-O Nahát! :)
Sajnállak. Még sokat kell várnod rá. ;)
Köszi a linket. Múltkor olyat olvastam, hogy valamelyik fázisban olyan az ember, mintha lebénulna. Az agya egyszerűen nem vezérli a vegetatív dolgokon kívül az izmokat.
Eszembe jutott egy jó nyelvtörő :)
Sztreccs strucc cucc
Ezt próbáljátok gyorsan, sokszor egymás után kimondani (de ne olvasva!). Nekem nagyon ritkán sikerül :D
:DD
Ez egyáltalán nem jön a témához, de úgy várom a karácsonyt!:))
Kb 2 hónapja kapot tel ez az érzés, és azóta fékezhetetlen:)
Ugye milyen zavaró kiolvasni? Elektroencefal(l)ográf. :)
A múltkor a szcientológussal voltál így :)
A cikk melletti kép nagyon őrült:))
20 perc és elolvassom, csak ki kell olvasom az alábbi szót: Elektroencefalográfos:))
Én inkább egy Psycho(lógia) könyvnek adok igazat, vagy valamilyen tudományos írásnak, mint magunknak. :)
Ezt most találtam:
Erősen dolgozik az álmodó ember elméje
A kutatók az alvás két szakaszát különböztetik meg. Elektroencefalográfos (EEG, az agy elektromos aktivitását mérő műszer) vizsgálattal állapítható meg, hogy az alvó éppen melyik fázisban van. Kiderült, hogy az álmodó ember teste ugyan mozdulatlan, agya azonban erőteljesen dolgozik, szemei pedig gyorsan mozognak. Ezt REM fázisnak (gyors szemmozgások szakasza) nevezték el. Az alvás többi részében test és elme együtt pihen, nincsenek szemmozgások sem. Ez a non-REM időszak (gyors szemmozgások nélküli szakasz). Éjszakánként 4-5 REM perióduson esünk át, amelyek alkalmanként 15–45 percesek.
Meg itt van a teljes cikk:
Érdekes.
"It is the lightest form of sleep, and people awakened during REM usually feel alert and refreshed."
Hát 1-1 arányban megszavaztátok, hogy mi van a REM álomnál...
Akkro dönt a 3.:))
gradU-nak adok igazat...:)
Parancsoljál! :)
"Heart rate and breathing rate are irregular during REM sleep, again similar to the waking hours. Body temperature is not well regulated during REM, and it approaches that of the surroundings."
Olyan hőszabályozásunk van REM alatt, akár egy krokodilnak. :D