Előállító alatt itt természetesen a tojáslé felhasználóját értettem. (pl. üzemek)
Az árversenyben kénytelen mindenki olcsón és sokat előállítani. Különösen, amikor bejön egy új termelő a képbe, aki valami csoda folytán töredéke annyiért tud mindent előállítani. Mindez a minőség rovására megy. (hulladék minőséget árulnak néhol) Már annak is örülnék, ha a valóságos származási helyet tüntetnék fel és megjelölnének minden génmanipulált vacakot.
Ha mindent elkerülnék, amiben valami fura nevű szer van, akkor nem ennék semmit. :)
A tojáslé egész normális dolognak tűnik a leírás alapján. Gyakorlatilag az előállító számára a - tojás használatával járó - sok nyűgöt lehet elkerülni.
dehogynem mondanak. olyan szarok amiket célszerű elkerülni:)
a tojáslével kapcsolatban tévedtem. itt van róla némi info
azért a génmanipulált termékek sem fognak katasztrófát okozni. mint ahogy a sok vegyszer sem okozott. bár tény, hogy vannak káros hatásai, de az élet olyan, hogy alkalmazkodni kell hozzá. én megelégednék azzal, hogy mindezeket normális keretek közé szorítva követnék el és nem arról szólna a dolog, hogy kizárólag szemetet akarnak etetni a néppel.
bár gondolom amíg az ilyen mcakármi félék ilyen jól megélnek, addig erre nem sok az esély
Ha valakinek van lehetősége rá, mégis jobb a konyhakertben megtermelni a zöldségeket. Csak kevésbé ártalmas lehet, mint amit a boltban vagy a piacon tudsz venni. Az ízük is más.
Parancsolj! :)
"LISZTJAVÍTÓ SZEREK
Lisztjavító szerek azok az anyagok, amelyeket a liszthez vagy a tésztához adnak, hogy javítsák sütési tulajdonságaikat (térfogat, bélszerkezet).
E- 327 Kalcium - laktát
E- 483 Sztearil - tartarát
E- 516 Kalcium - szulfát
E- 517 Ammónium - szulfát
E- 529 Kalcium - oxid
E- 916 Kalcium - jodát
E- 917 Kálium - jodát
E- 920 L - cisztein és hidrokloridjai - nátrium- és káliumsók
E- 921 L - cisztin és hidrokloridjai - nátrium- és káliumsók"
Na, ezekről beszéltem, hogy nekem nem mondanak semmit, hogy milyen vegyületből vannak.
Jó a vicced. :) Ilyenek a mai fiatalok...
Besenyő Pista bácsi a Hülyeségről
hülyére röhögtem magam rajta, és most már az egész osztály kívülről fújja!
amit nem értek, azt nem veszem meg:)
teljesen bio terméket valóban nem lehet előállítani. legalábbis olyant nem ami alatt manapság bio terméket értik.
viszont lehet közelíteni hozzá.
"Lehet, hogy a fickó nem is rágott, csak nyelt. :)"
Fickó?? :o ;) El is játszotta a bizalmát az asszony különben...
"Már mindenben van vagy génmanipuláció, vagy vegyszer"
Sajnos egyre inkább így van. :( Ma reggel épp azt mondták, hogy makói hagymaként árulják a kínai hagymát. Mert az emberek előnyben részesítik a magyar termékeket. Az emberi aljasság határtalan. Tudatosan nem vennék génmanipulált élelmiszert, nem tudhatják ma, milyen hatása lesz 10-30 év múlva... :S De nem kötik az ember orrára, mert kerülné mindenki.
Su: "mikor szinte kizárólag természetes táplálékot fogyasztottak(többek közt tejet), sokkal kevesebb volt az allergiás tünet."
Ma a tej is tele van minden vegyszerrel, amit megetettek a tehénnel, és persze, ha olyan környezetben tartották a tehenet (forgalmas út mellett), akkor kaphatott elég kipufogógázt is. Annyi vegyi anyag jut az állatokba - ami utána az emberbe kerül -, hogy nem is csoda, egyre több az allergiás. Megzavarodik a szervezet, hogy mi ártalmas számára.
A reformkonyhások sok minden felett átsiklanak, néhány dolgot kerülnek, helyette más károsakat fogyasztanak. (pl. az oldal ajánlja a szóját)
"a boltban egy kisregénnyi szövegen kell átrágnom magam"
Legtöbbször csak a hülye e-számaikkal dobálóznak. De nekem az anyagok bonyás kémiai nevei sem mondanak semmit, szóval mindegy is, hogy kiírják-e.
- Apu, veszel nekem egy hitech, 3G-s, usb-s, bluetooth-os, 1 gigás flashdiskkel és integrált fotókamerával felszerelt mobilt, amivel mp3-at, pdf-et és java utilities-t is le lehet tölteni és megnyitni?
- Édes fiam, nem tudnál te is csak drogozni, mint mindenki más?
Én az utálom, hogy még ha az ember magának akar valamit megtermelni, akkor sem lehet teljesen biót előállítani. Már a vetőmagokat is "kezelve" árulják... Aztán csodálkoznak az emberek, hogy mitől betegek... :S
Én már sokszor el sem olvasom az összetevőket, nem viszek ugyanis értelmező szótárt magammal, hogy megértsem. :S
Nem értek olyanokat, mint pl a lisztjavító. Ez mi? Rossz lisztből sütnek és hozzátesznek valamit, hogy ne érezd? :S
Aha akkor a tojáslének nem sok köze van már a tojáshoz... jól sejtettem. :S
valami ipari kivonat. ha jól tudom a fehérjéből állítják elő. olyasmi mint a tejnél a savó(amit a boltokban 2%-os tejnek adnak:). miután minden hasznosat kiszedtek belőle ez marad:) persze lehet, hogy rosszul tudom.
igen durva. akkor is eszel belőle, ha nem akarsz. én azt unom leginkább, hogy ha elmegyek vásárolni, akkor a boltban egy kisregénnyi szövegen kell átrágnom magam, mire minden terméken megnézem, hogy miből van. egyre kisebb a használható választék sajnos
úgy az oldal közepe táján kiderül, hogy nincs sok igazságtartalma a dolognak. szerintem. legalábbis úgy gondolom minimum nobel díjjal jutalmazzák azt, aki bizonyíthatóan kimutatja, hogy mi okozza az allergiát. én viszont nem hallottam még arról, hogy dr. W. Ellis Nobel díjat kapott volna. ráadásul régebben mikor szinte kizárólag természetes táplálékot fogyasztottak(többek közt tejet), sokkal kevesebb volt az allergiás tünet.
van még egy csomó olyan azon az oldalon ami nekem érdekesnek tűnik, de olyan hosszú, hogy szerintem mindenki gondoljon róla amit akar. az biztos, hogy nem fog meggyőzni arról, hogy legeljek. mellesleg az ilyen reformkonyhások átsiklanak a fölött a tény fölött, hogy a disznót is gabonával hízlalják, meg az amerikaiakat is a kukoricával:)
Már mindenben van vagy génmanipuláció, vagy vegyszer, vagy bármi, ami nem odavaló. Kár is ezen szomorkodni, mert tényleg szinte kikerülhetetlenek. :S
Lehet, hogy a fickó nem is rágott, csak nyelt. :) Azóta állítólag nagyon bizalmatlan... :D
Én kevés szóját eszek. Legalábbis tudatosan. Tényleg durva, hogy már mindenben van belőle... :S
Számomra a legnagyobb rejtély amit egy konzerven olvastam egyszer: ...összetevők: tojáslé... Ez mi lehet vajon? Se fehérje, se sárgája, akkor mi? Amiben megfőzték? :S
Idézgető
Hogy mi az a két szó, amit nem akarunk hallani szeretkezés közben? "Drágám, hazajöttem!"
- Ken Hammond
:D Válasz: "Én meg épp most megyek el.... ;)"
Én eléggé (sőt nagyon) konzervatív vagyok az ételekkel szemben. Bonyás ez a magyar nyelv, hogy még állítmány is kell. :)
Mesélnél egy kicsit róla? Engem érdekel.
Parancsolj! :)
Ez most igazán humánus lett, 1-2 éve még vagy 5-6 ilyen hosszúságú oldalon keresztül taglalta, hogy ez a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Ha beleolvasgatunk a többi cikkbe, mindegyiknél bizonygatja, hogy egészségtelen. Csak ha ezt valaki komolyan is veszi, akkor nem tud mit enni. Illetve mégis:
"amíg nem lett oltári nagy biznic a szójafogyasztás addig fogyasztásra alkalmatlannak tartották"
Gondolom, olvastál a nutrasweet nevezetű édesítőszerről is. (aszpartám) Hasonló módon nem érdekelte az előállító céget, hogy egy eszméletlen hosszú sornyi betegséget okoz. Köztudott, és mégis nagyon sok mindenben megtalálható. Emberek (száz)millióit mérgezik az ilyen mérgező vacakokkal. :( Alig lehet elkerülni...
Én eléggé (sőt nagyon) konzervatív az ételekkel. Kaviárt, tengeri herkentyűket, zúzát, pacalt (stb. :) nem eszem meg. Csigát sem. De amit írtál, az alapján a csigával kivételt tettem. :) :S
"de nem mondhatja, hogy nem szóltunk neki időben:)"
:D Az biztos. Őszintén szólva E/3-ban előadott viccről sem volt szó, csak mentegetőzéskor.... ;) Cicamata aranyos, nem szabad bántani. Különös módszere van Ferraronak, azt meg kell hagyni.