Én látom!? Egy Baldeagle-t küldtem.
Neked is jól sikerült akármi akart ez lenni :)
Tereljük vidámabb dolgok felé a témát...

Hát nem. Bocsi az iméntit figyelembe se vegyétek csak kipróbáltam valamit.
Most muszáj kipróbálnom valamit.
Bizony. Amúgy a Terror háza nagyon jól meg van csinálva. Nem csak egy egyszerű múzeum. Az akasztófák szobájában félhomály van és minden akasztófán van egy kis hangszóró és folyamatosan sorolja a felakasztottak neveit. Kirázza az embert a hideg, de nagyszerűen van megcsinálva az egész hely, le a kalappal a tervezői előtt. Meg furcsa érzés tudni, hogy minden tárgy igazi, szinte minden úgy van ahogy hagyták akkor.
Nem. Szeretném majd egyszer megnézni.
Kellenek ezek a helyek, hogy a világ emlékezzen. Mert ha nem felejtik el az emberek, milyen szörnyű a háború és milyen borzalmakra képes az ember, akkor talán nem ismétli meg önmagát.
A munka szabaddá tesz. (A híres auschwitz-i kapu)

Én is borzalmasnak találom, de különleges és szeretem a különleges dolgokat. Annyit megérdemelnek, hogy ebben a rohanó világban legalább megnézzük azt a helyet ahol nekik szenvedve kellett meghalniuk. :( Szóval én nem tettem le az Auschwitz-i útról. A Terror házában voltál már?
Sajnos igaz. :(
Úgy értettem, hogy itt nálunk, vagy a közelben.
,,Remélem, hogy sosem lesz többé háború."
Az sajnos megállás nélkül van:(
Akkor tényleg különleges érzéked van az ilyen hátborzongató dolgokhoz. :)
Én meg lehet, hogy túl érzékeny vagyok, mert olyan rosszul voltam, hogy 10 percig ott ületm utána az épület előtt a levegőn, hogy magamhoz térjek.
Nekünk megmutatták a gázkamrákat, az égetőkemencét, barakkokat... szörnyű hely volt.
Nem értem, hogy lehet egy ember, ennyire kegyetlen egy másikkal. Remélem, hogy sosem lesz többé háború.
Méltán lehetsz büszke a testvéredre.
Persze, Auschwitz-ról már annyi képet láttam meg egy csomót olvastam, hogy már érdekelne. A tárgyi bizonyítékok például. A több tonna haj, a szobányi fém bögre...
A Terror házában vannak akasztófák is, és furcsa érzés volt látni őket, Nagy Imre is ott halt meg valamelyiken, meg különleges volt bemenni a különféle cellákba... Nem mondom, hogy én ezt élvezem, de nagyon tetszett, mert tényleg érdekes volt.
Na sziasztok, átadom a gépet Dávidnak és megyek főzni. Délután miszlikre lesz szedve a gépem, mert valamiért nem müxik a DVD-m, mióta új ruhát kapott a gépem. :(
Büszke is lehetsz rá, nem ok nélkül.
"Virág én láttam azokat a cipőket, tényleg nagyon elgondolkodtató alkotás, megrendítő volt."
Akkor arról is hallottál, hogy vandálok megrongálták?
Mai napig nincsenek meg a tettesek. :(
Nos, ha esetleg nem olvastál volna vissza, akkor ismétlem önmagam. A testvérem műve, többek között.
És ha valaki rámsüti, hogy dicsekszem, akkor állok elébe. :P
Igen is büszke vagyok a testvéremre. :)Tavaly lett Kossuth-díjas és októberben Belváros-Lipótváros díszpolgárává avatták. :)
Köszi Psycho! Te legalább értettél. :)
Sziasztok jó reggelt!
Psyho komolyan mondtad, hogy "jó lenne elmenni Auschwitz-ba is"?
Én jártam, igaz nem ebben, de egy koncentrációs táborban Németországban, olyan rosszul voltam napokig az ott látott borzalmaktól, hogy nem kívánom senkinek sem. :(
Virág én láttam azokat a cipőket, tényleg nagyon elgondolkodtató alkotás, megrendítő volt.