Még úgysem kaphat helyi bírságot, max feljelenthetik:P:)
A többsége azt sem tudja mi fán terem a kresz... pénteken is áttoltam az a zebrán a bringát és rámdudáltak, hogy igyekezzek már... pedig siettem. Sokan azt sem tudják, hogy ha tolom a bringát, akkor gyalogosnak számítok. :S
:) Ritkán látni forgalomirányító rendőrt... El is felejti az ember, hogy fontosabb, mint a lámpa jelzése.
Azok érdekesek, amikor a lámpa mindig pirosat mutat, de mellette van egy kicsi zöld nyíl, amit csak azután veszel észre, miután rád dudáltak... Aki arra jár, persze, hogy ismeri az ilyen trükkös dolgokat.
Még 7-8 évig nem fogok rájönni:)
Akkor cska vmi jó hangos hangjelzész kell adni, vagy lemenni az útra... Én is úgy szoktam... Vandálbringázást azt tanulhattok tőlem:PP
Marci, majd ha idősebb elszel rájössz, hogy nincs értelme annak, hogy másokat veszélyeztess...
Jah..hát gyalogosnak számítanak...Azoknak sem ártana egy KRESZ könyv:))
Van, de olyan hangos, hogy ha használtam volna az anyókánál, még el is vágja magát ijedtében... és akkor aztán tényleg nem tudtam volna még kikerülni sem... :S
Általában az is elég, ha meghallják, hogy kattog a bringa (ha nem tekersz, van egy jellegzetes hangja). Persze ahhoz az is kell, hogy ne legyen süket az illető... ;)
Az igazi kedvenceim a babakocsit tologató anyukák, szigorúan egymás mellett, hogy véletlenül se férjél el. És ha megpróbálod kikerülni őket, még pofákat is vágnak, hogy tisztára huligánnak érzem magam...
Biztos azt gondolják, hogy kereke van annak is, tehát odavaló... :S
Ezt én is simán megcsinálnám...Vagy egy KRESZ könyvet a kezébe kéne nyomni..na és az milyen, amikor a rendőr már ordít az idiótára, hogy nyugodtan mehet, az meg a lépmával érvel, hogy még piros...
Majd autóval fogsz. Nem hinném, hogy szívesen elütnél egy embert. (vagy egy nőt :D) Bocs.
Úristen:O Én nem szoktam a gyalogosokkal foglalkozni...(ennyire)
A Carmageddonban plusz pontot értek a járókeretesek, ugye? ;))
Tőlünk nyugatra (a németeknél és az osztrákoknál is) van közlekedési kultúra (itt viszont nincsen). Ott komoly bírságra számíthatnának, ha nem engednek el valakit a zebrán, itt meg sportot űznek belőle.
Egyszer láttam olyat Németországban, hogy megállt egy autó a zebránál, hogy átengedjen pár gyalogost. Erre a mögötte levő rádudált, hogy mit vár annyit... Fogta magát a sofőr, kiszállt, és jól lecseszte a dudáló sofőrt, hogy mégis mit képzel, a gyalogosnak elsőbbsége van, ne pofázzon neki... :))
Ilyet nálunk nem látsz.
Talán jól jönne Neked egy csengő a biciklidre.
Na, megjöttem a bringaszerelésből. Milyen volt???
Bocs, de a vége tényleg vicces lett:DDDDDD
Azt se igen lehet ilyen időben...
De biztos vagyok benne, ha visszajön a géphez el fogja mesélni (részletesen), hogy hol járt... :)
Amikor voltunk egyszer Németországban, ott nagyon figyeltek erre az emberek. Mindenki biciklis sisakban tekert (sokan olyan jól néztek ki öltönyben és sisakban :). És tényleg nem volt olyan, hogy nem vették figyelembe az utat. Még nekünk turistáknak is szóltak a helybeliek, hogy másfelé nézelődjünk (akkoriban itthon még nem nagyon voltak ilyen utak, nem is figyeltük mik azok a felfestett csíkok).
De tényleg dühítő, hogy nem tudsz normális (azért nem túl gyors) tempóban tekerni, mert mindig van az úton valaki... valamelyik nap majdnem elestem, mert egy anyóka járókerettel (!) sétált az úton... :S