Úgy szoktam, de nem sokat érek vele, még a sorozattal sem. :)
Legalább 10-20 s expo idő kéne, azzal lehetne villámot fényképezni, nagy zivatarban.
Itt is esik. :(
Egyébként pontosabbak vagyunk mint a meteorológiai szolgálat. Mindig pontos képet tudunk adni az ország különböző pontjairól... :)
Jól tudtad. Gratula! Ketten összehoztuk. :)
Én csak azt tudom, hogy ilyenkor befúrom a fejem a párnám alá és számolom, hogy milye messze van még...
Tényleg Ti szoktátok számolni?
De. Ehhez még hozzávesszük, amit írtam, és az már közel jár a valósághoz. :)
nem atól van, hogy körülötte robbanásszerűen kitágul a levegő?:OO Én pedig azt hittem.
Én már láttam. Vicces. De elég lett volna a link is.
Még annyit, hogy nem a meleg-hideg levegő összeérése miatt alakul ki a villám. Nagyon bonyolult folyamat.
A Wikipedia oldalon utána olvashatsz, ha akarsz. (lightning)
Ez elég bonyolult dolog... A villám is kisülés, de inkább nagyülés... :)
A villámáram keltette mágneses tér szűkülni igyekezne, és a levegőt is összepréseli. Ennek a végén indul el egy hanghullám, ami azután össze-vissza pattog a felhők és a föld között. Amikor elér hozzád az a mennydörgés.
Nem lett túl értelmes, de nem a kisülés miatt hallani a hangot.
az jobblenne bármelyik ébresztőóránál:) Csak az időzítéssel vannak gondok...
nálunk még ne esik:) Bi-bí:) Elolvadt amúgy a hó?
Egyszer nem messze tőlünk becsapott a villám egy fába, ami rádőlt a mellette álló házra. Azok meg bent aludtak.... Láttam milyen károkat okozott... azóta inkább tartok tőle.
Pont fölöttünk van a villámhárító is a tetőn, hát meghallanánk, ha oda csapna be...
akkor kérd meg vmelyik okost, hogy magyarázza el.
az enyémen 1 s... de tardsd lenyomva a fókuszt, úgy könnyebb.
nem, attól, hogy mikor villámlik, akkor robbanásszerűen felmelegszik a levegő körülötte, és ugye akkor megnő a térfogata, és ennek van ilen hangja, nem?
Na már nálunk is esik rendesen :(
De jobb mint a hó.