Köszi az ajánlást! Á, öreg vagyok én már ahhoz. :-D
Persze. :-) A wikipedián ilyeneket nem fogsz látni. De annál több of-t. :-)))
Tök jó. Ma is tanultam valamit.
Igazuk van, megszokható, és normálisabban néz ki. Érdekes, hogy csak ilyen csalással tudták megoldani, mert nincs szavuk rá. Ez mondjuk más nyelven is így van. A németek egy szavát egy körmondattal lehet csak elmondani magyarul. :-D
Egyébként, ha valaki küzd egy kicsit az angol nyelvtannal, annak szívből ajánlom Dohár Péter: Kis Angol Nyelvtan c. könyvét. Vicces és nagyon praktikusan magyaráz. Magyaroknak való.
Én ezeken nem gondolkodtam túl sokat, mert szerencsére csak kb. 6-ot használnak tényleg. Azt megjegyeztem anno, hogy tomorrow at that time I will have arrived at the airport, aztán jónapot. :-) Ezt is csak különlegességként jegyeztem meg, nem túl gyakran láttam ilyet.
Az nyakatekert, nem használják. Ha általánosságban beszélsz, vagy feltételes módban elég hülyén hangzik. PL.: If someone sees you this person will recognize you....helyett: if someone sees you they will recognize you. Nekünk furcsa, de a they a helyes.
:) A melléknévragozás a legtöbbek kedvence. :)
Én erről a future-in-past dologról nem hallottam. A 3x4 van a fejemben. Hogy lehet a jövő a múltban? A future-ba beletartozik a future perfect - It will have been done by tomorrow.
Ne is mondd a németet, az a sok táblázat és minden esethez más :S nominativ, akkusativ, dativ, genitiv... és der, die, das mindhez... váá, utálom a németet :S
12? Az is szép szám! :-) Akkor azt mondom, legalább 12 igeidő van, és emiatt már nem olyan túl primitív a nyelv. Bár a németeket biztos kiveri a hideg, hogy miért olyan kevés névelő van. :-))
:-oo Felettébb furcsa... A this person már túl hivatalos lenne, de egy fokkal talán korrektebb.
"The 16 major tenses in English result from combining each of four times (past, present, future, future-in-past) with each of four aspects (simple, continuous--also known as "progressive" or "imperfect", perfect, continuous perfect)."
/wikipedia/
Ez még szebb. A 16 egyáltalán nem rémlett...
12, nem? Vagy én tudom rosszul? Viszont az tény, hogy nincs ragozás és mindent azzal a néhány segédigével fejeznek ki. Ha pl beszélsz valakiről és nem tudod, hogy he vagy she az illető, akkor tudod, hogy mit használnak? ---> they
Lehet, így emlékeztem. Utána kell nézni.
14? Én azt hittem "csak" 13 van.
A képek alatti hsz-okat olvasva nekem is pont ilyen érzésem van...
Neeeem. :-P Már régen volt spenót, de pl. a mai lecsó sokkal finomabb volt. :-)
Igen, én is erre gondoltam. Itt senki nem tud magyarul.... :-(((
OK, kérdezd majd meg, és áruld el nekünk. Szerintem nem fog tetszeni nekik, pedig az ósszi a csúnya. :-D
:-D A primitív az ő volt... :-) 14 igeidővel nem a legprimitívebb nyelvek közé tartozik. Biztos a file, save, save as, open, close szavakból szűrte le a tanulságot az illető. :-))
Eltűntem, de már vissza is jöttem:)