Én "szombatos" vok (úgy híjják űket, h adventista
), és az 1ik barátom refis presbiter.
Arról nem Isten tehet, ha egyes követői köcsögök...1ébként nekem természetesen tetszett, majd hoaxolom is szanaszét. Egy rövidebb verzióját már ismertem, de ezt még nem.
hogy ez mekkora egy emeletes marhasag! rossz letezhet jo nelkul is. hagyjuk mar az ilyen vallasos kiforgatott blabladumakat.
sot, ha mar itt tartunk, jo es rossz nem is letezik, csak szubiektiv fogalmak, vegyuk pl a kannibalokat, naluk az a normalis, hogy megeszik az ellensegeiket, ettol meg a sajat szemukben ok nem rosszak. a vallas meg csak egy tomegmanipulacio, melyben nehany ember probalja raeroltetni a tobbiekre, hogy mit gondoljanak jonak vagy rossznak. erre a legjobb pelda a keresztelo, melyik anyuka ne feltene a gyermeket; inkabb megkereszteli, minthogy "egesz eleteben bunben eljen szegeny gyerek"
Az igaz, hogy nem art egy egyseges merce a jo es rosszrol, de azert azt nem mondanam, hogy a vallas epp olyan csodalatos osszetarto ero, mivel a kulonbozo vallasu emberek teljesen szethuznak. Peldaul a baratnom szulei falujaban vannak reformatusok es szombatosok, es ez a ket csoport szinte egyaltalan nem erintkezik egymassal, ami eleg furcsa nekem, mert pl ahol en nottem fel, nagymamamnal, ott csak reformatusok vannak es ott az egesz faluban mindenki puszipajtas.
Ja es jo poen volt a kannibalos
A vallás egyébként nem tömegmanipuláció, hanem az emberi közösségek, sőt a nemzetek összetartó ereje. Nem véletlen, hogy a (keresztény) vallást minálunk bizonyos körök ennyire támadják. Arra pedig igenis szükség van, hogy legyen egységesen elfogadott mércéje a jónak és rossznak. Egyébként a teljes anarchiába süllyednénk.
Én úgy tudtam eddig Einstein ateista volt, de akkor lehet mégse.
Nagyon jó! Nekem is tetszik. Meglepődtem a végén, hogy Eisein mondta.
Albert Einstein már akkor bölcs volt
Összesen: 8
[1]