Pedig én azt az átfogó marhaságot igenyösnek látom...
Azért ferde az átfogó mert a területeket csak felcserélték a piros meg a zöld 3szög pedig nem hasonló háromszögek Grafit:D
nyári szünet van haggyanak má
A ferdüléseket szerintem azért látjátok annak, mert a képernyők nem síkok teljesen. a Kockák száma teljesen megegyezik mindenhol szimplán a 4 terület van jól cserélve.
Pontosan, szabad szemmel is látszik, hogy az átfogó nem egyenes, vagyis nem átfogó. Tehát az átfogó nem átfogó :D
attól hogy félálomban írogatok még tudok gondolkodni
vegyetek egy vonalzót és tegyétek az átfogókra. az egyik konvex a másik konkáv.
ehez nem kell nagy tudás a lapokat úgy lehet rakosgatni hogy maradjon 1 üres hely
mindig is hülye voltam az ilyen izékhez....én igy se értem h má egy csomóan elmontátok.
Jah pont annyira görbítették az átfogót, hogy 1 négyzet még beférjen
Ja, az előbbi hozzászólásom CSAK AZ OLVASSA EL aki már nem akar találgatni!! :)))
Az a lényeg röviden, hogy a nagy háromszög nem háromszög. A piros és a sötétzöld háromszög átfogói nem alkotnak egy egyenest. A zöld háromszög oldalainak aránya: 2/5 = 16/40 A piros oldalainak aránya: 3/8 = 15 /40
ha összeadjuk a kis izéket amiből kijön a nagy háromszög az 32 kis négyzet a nagy háromszögé pedig 32,5 négyzet(a területe) és az alsó nagy 3szögnél a piros háromszög bal oldalánál nem pont oda jön ki a nagy háromszög oldala ahol a piros befejeződik... rajzoljátok le kockáslapra! :D:D:Dmár értitek?