Vettem 1 color pickert és tényleg az A is és B is #696969 környékén van, gondolom az agyunk automatikusan kompenzál az árnyékhoz.
Íme a magyarázat, ha érdekel?:
Na, itt a megoldás!
tényleg azonos színűek... Kösz a megoldást EcsiTom
Paintben húzzatok A4zetből B4zetbe ecsettel egy A színű csíkot és kész a bizonyítás. ..egyébként akit érdekelnek a komolyabb optikai csalódások, keressen utána a stereogram -oknak!
Én még mostsem látom, de a logikát értem
azért tünik a B világosabbnak mert a B körül sokkal sötétebb és az A körül annál sokkal világosabb négyszetek vannak, és a "szomszédjukhoz" képest tényleg világosabbak/sötétebbek, de különben ugyanoylan szinüek
ha úgy vágjátok ki, hogy a szomszád mezőkből is jusson, észrevehetitek, hogy a sötét mező is sötétebb. bonyolult vagyok. a lényeg az, hogy a henger árnyéka miatt tűnik ugyanolyan szinűnek az A és a B mező.
akinek kell bizonyíték nekem megvan PowerPointban, sala900@citromail.hu
oszama bin láden, ez kérlek az optikai csalódás.
Ez a paint tök szivatós vagy csak ény vaok kiscsit buta....nemtom de kijelöltem az a-ból(nagyítva)egy nagy részt és amikor a b-hez húztam lassan a színe megváltozot.sztem ez nem optika csak ügyes szivatás
Nem hittem el, ezért elmentettem paintben kivágtam és... visszamásztam a székemre, gontdoltam egyet, és a család minden tagjától megkérdeztem, ugyanolyan alapon vannak e a betük. mind a hárman azt mondták nme, és mikor megmutattam, hogy tévedtek, nekik is leesett. az állunk.