Mert..ööőőőhm....Ladán szállni élvezet
Gyorsabban száll mint a képzlet
Ez láttam a tv-be. Ahogy kilőtte rögtön a vizbe zuhant
asszem a BBC-en volt.
kilométerekre, persze! :D Egy gőzkatapult 75m/s-re gyorsít, ami sebesség mellett egy kilométer megtétele 13s. Ezalatt az idő alatt a kocsi függőleges irányú sebessége 130m/s lenne, azaz 845m-t zuhanna. Igen, ha a katapult kb. 800m magasan lenne, akkor ki tudná lőni egyetlen kilométerre... :D (persze, ha elhanyagoljuk a levegő fékező hatását. Azaz valójában még akkor sem)
Bocs elfelejtettem hozzátenni hogy:
egy 16 t súlyú F16-os repülőt 3s alatt 290km/h sebességre gyorsít
De eből vonjátok ki azt hogy a repülő közben +120km/h-t nyom rá (ebben a hejzetben mert a katapult elnyomja a repülő több mint 300km/h-s erejét).
Ha nincs hozzá kedvetek elárulom hogy egy 600 kg súlyú Mini típusú autót kilőttek egy ilyenből.
A kocsi elért a katapult végéig de utána 150m-es repülés után a vízbe csapódva ici pici darabokra tört.(200km/h-s sebességgel történt a becsapódás) :-)
Jólvan most mivel szar matekos vagyok ezért csak az adatokat adom meg. Aztán számítsátok ki hogy hogyan repul egy Lada. OK?!
Lada súlya: 890kg
Hajó magassága a Vízvonaltól: kb60 m
Nagyon okos vagy, csak azt nem veszed figyelembe, hogy egy 21300 kg-s repülőt gyorsít 75 m/s-os sebességre, míg egy lada max 1,500 kg, ami kb. a 10.-e a repcsinek. Mondjuk a légellenállás miatt csak 300 m/s-re gyorsul, így az 1 km már csak durván 3-4 s. Bár nem tudom, hogy milyen magas egy ilyen hajó, ha nem is 1 km-re,de azért egy pár száz méterre ellövi a kocsit.
állítólag egy másféltonnás kisteherautót kilóméterekre elhalyít:D:D
AndyKoz: Ez rohadtulo ne mps, de nem baj....biotech mondta meg a frankót. Már megint hülye maradt egy ps kiabáló....azért poén lehet...márcsak azért is tuti igazi a kép, mert egy repülő kilövését nem csodálják meg ennyien, egy anyahajón, ahol az mindennapos...
nem biztos hogy ps mert szoktak kilőni autókat hogy megnézzék nincs-e baj a katapulttal
oda vitték! ijeneket tényleg csináltak
Hogy repül a LADA! Vajon hányan ülnek benne?
Összesen: 15
[1]