Képek téma:Favágó

2024. szeptember 28.
Ma Gál névnapja van.

Keresés:

Menü:

Bejelentkezés




Partnerek

Add to Google

Tab icon
Tab icon
Tab icon
Tab icon
Tab icon

Kategóriák

Fórum témáim

Képek

Képek >> Favágó


2009. április 13 14:13:08

#2
parakaktusz

Csatlakozás időpontja: 2006.10.08
Üzeneteinek száma: 110

Na ha ezt a környezetvédők látták volna...

a környezetvédőknek is kell valamibe törölni a seggüket és a semmiből nem lesz papír!

2009. április 13 14:38:21

2009. április 13 13:39:28

#1
R3n1

Csatlakozás időpontja: 2008.02.16
Üzeneteinek száma: 27

WOW Smiley

Ez nem egy mamutfenyő ?

... A hiperkorrekció nem azt jelenti, amit gondolsz. A szavak kiejtésével függ össze inkább, és nem a jelentés-béli tartalommal. Ellenben örömmel tölt el, hogy próbálsz idegen szavakat használni. Kissé zokon vettem, hogy azonnal meg is magyaráztad. Nem tudom pontosan, hogy engem akartál lealacsonyítani gondolván, hogy nem értem, vagy magadat piedesztálra helyezni, mennyire okos vagy? Egyik sem sikerült (most).

"Kiket nevezünk zoldnek?" Azokat az embereket, akik a környezet védelme érdekében járnak el, illetve azokat, akik úgy tesznek, mintha annak védelme érdekében járnának el, de valójában csak az anyagi haszon érdekli őket. Párhuzamként szeretném említeni, a politikust, aki hivatása szerint a nép javát szolgálja, a gyakorlatban mégsem ezt teszi. Így működik minden sajnos. "A környezetvédő egy foglalkozás?" Igen az. "...miből szedték meg magukat?" Vannak olyan körnezetvédők, akik mások, és jasát érdekeit szolgálva téves, vagy hamis környezettanulmányt adnak ki, azért, hogy ott egy egyébként a környezetre ártalmas dolog valósulhasson meg. Elég jól fizetnek érte. "2m-es kínai vagy?": Nem! "99,9%-os adat" Nyilvánvalóan túlzás, ami az irodalom, és a nyelv egyik kifejezésmódja. Ha elrugaszkodsz a számtól, nyilvánvaló lehet számodra is, hogy aki írta arra akarta felhívni a figyelmet, hogy túlzottan sok esetben van visszaélés. "Ti mit tesztek az okoskodáson kívül?" Még többe tokoskodunk. "Nincs igazam?" De, igazad van. csak a stílus és a hangnem nem volt megfelelő.


További minden jót!


Cyb

2009. április 14 09:42:05

Ne legyünk már annyira szőrszálhasogatók...

1. Mindenki tisztában van azzal, hogy a 99,9 % alatt a túlnyomó többséget értelmezi. És ez pedig igaz.

2. Akkor most mindenki nézzen szépen a tükörbe, mert mindegyikünk szentebbnek akar látszódni, mint a pápa. Te mit tettél érte? Nem biztos, hogy amit tettél az több, mint amit én tettem és ez fordítva is igaz lehet.

3. Természetesen hogy mindez mennyire illegális, azt csak a legfelsőbb bíróság tudná eldönteni, mert 50 ügyvéd 50-féle képpen fogja értelmezni mi is az illegális... attól függően, ki és mennyit hajlandó fizetni. Smiley

2009. április 14 01:29:56

Hadd kössek már beléd én is:
 1. "Magyarországon az ún. környezetvédők 99,9%-a ezt csinálja" - de tényleg, ezt honnan szedted?
2. "Már ne is haragudj, de ki tesz ebben az országban bármit is a környezetéért?" - Már ne is haragudj, te mit tettél eddig?
3. "egyáltalán nem biztos, hogy illegális, amit a képen látunk." - egyáltalán nem biztos, hogy az a lényeg mi az illegális. Cigarettacsikket autóból ablakot kidobni illegális? Szemetet nem szétvállogatni illegális? Vécére is autóval menni mert úgy_is_én_tankolok illegális?

2009. április 14 00:41:29

Nem értem Hunter miért nem bírja felfogni, amit a többiek már rég igen:

1. senkiknz éppen azt magyarázta, h a média egyáltalán nem megbízható ilyen témában, mert neki nincs haszna abból, h naponta szemétszedést mutassanak (hacsak nem tényleg a Napló riporterei szedik), ezért nem a médiát kéne alapul venni

2. Nem, nem ismerhetsz ilyen embereket, ugyanis a "környezetszennyező-környezetvédő" kifejezés paradoxon, amire ezek szerint nem sikerült magdtól rájönnöd, lényege az, amit egész eddig magyaráztam, hogy valaki vagy k.védő, vagy nem, vagyis ha csak mondja (mint ahogy a tv-ben is látod), akkor az NEM környezetvédő

3. Sztem egyáltalán nem naív, ő is jól tudja, h a pénz nem ott végzi mindig, ahol kéne, épp ezért mondta, h nincs a környezetvédelemben akkora lé

4. Senki sem mondta, hogy jogilag nem lehet 1 fát kivágni, de attól még szemétség, ha valaki 1 száz éves fát vág ki - próbálj csak növeszteni egyet, és meglátod miért (a természetnek sem megy könnyebben)

Am azzal 1et értek, h normálisabban kéne fogalmazni - nagyon el lehet tévedve az, aki szerint a bizonyos szavak leírásához való mersz tesz kultúrálttá, mert éppen hogy az tesz azzá, hogy az ember visszatartja az ilyen megjegyzéseket, és más kifejezést keres helyette

Am2 engem kifejezetten szórakoztat ez az idétlen vita, különben nem ellenőriznék vissza ilyen sűrűn

2009. április 13 22:19:12

Tisztelt Cyberdeath!

Az a modor amit te alkalmaztál pedig hyperkorrekció. Ez azt jelenti, hogy próbálod minél megfelelőbben megfogalmazni amit akarsz, de erőltetetté válik a stílusod, de íme a kérdéseim:

-Kiket nevezünk "zöld"-nek akik csak a szájukat jártatják, de valójában semmit nem tesznek?
-A "környezetvédő" egy foglalkozás? Csak, mert azok a mercisek akik így nevezik magukat miből szedték meg magukat? (Én egy 2m magas kínai kosaras vagyok, vagy mégseemmm???)
-Ide kérek most egy linket ami rá mutat erre a 99,9%-os adatra!
-Ti mit tesztek az okoskodáson kívül?
-Lehet, hogy nagy az arcom, de nincs igazam?!

Maradok lelkes tagja a vicclap-nak: senki

2009. április 13 21:55:51

Mindenki azt mondja amit aktuálisan divatos. Többen is reklámozzák magukat környezetvédelemmel, mégis hol tart ez az ügy? Nem kell politikára gondolni, egyszerű kapzsiság az egész. Környezetvédelemből aligha lehet meggazdagodni. Megélni sem hiszem. A szemét-lerakás viszont nagy üzlet (!SAJNOS!) Nem mondtam, hogy nem lehet kivágni egy idős fát (karácsonyra is egy 100 éves fát vágott ki fővárosunk). De kár érte. Amúgy mondani mindent lehet, azért mert én azt mondom én vagyok Abraham Lincoln, még nem leszek az, és nem az tesz környezetvédővé, hogy annak nevezem magam. Ja és kulturálttá sem az válik aki nem ír olyat, hogy picsa, hanem az aki le tudja írni. Az érveidet továbbra sem tudom nagyra értékelni, mivel személyes tapasztalatokon, meg néhány tízperces TV interjún alapszik. Ez megfelel kultúrált válasznak? Ja aztmeg már leírtam, hogy a média nem kapja fel ezt a témát.

2009. április 13 21:34:23

Drága barátom. Eddigi beszólásaid többnyire viccesek, humorosak voltak, de az okoskodásod nem helyénvaló, főleg ebben a nyelvezetben nem. Vegyél vissza méretes orcádból! Ha valamit nem értessz, kérdezz. Balázs és én is azt próbáltuk árnyalni, hogy mi, bár mindannyian tudjuk, hogy egy "valóságos környezetvédő" mit tesz és hogyan viselkedik, mégis Magyarországon mennyire másképp tesznek és viselkednek azok, akik annak nevezik magukat. Már a Bibliából is ismert a farizeus kifejezés. Na, mi pont ezekre gondoltunk, és nem azokra, akik nem azok. További jó vicclapozást, és várom értékes kérdéseidet, hogy érdemben pallérozhassam szociális szenzitivitásod.


Tisztelettel: Cyb

2009. április 13 21:23:58

Először: Hogy honnan szedtem ezt az adatot? Mutass egy videofelvételt, amin nem csak a duma megy, hanem munka a környezet jobbátételéért! A Napló c. műsor riporterei több szemetet szedtek össze eddig, mint az összes hazai "zöld". Róluk érdemes lenne példát venni. A száját jártatni mindenki tudja.

Másodszor: Igen, ismerek ilyen embereket. De elég, ha bekapcsolod a TV-t és megnézel egy interjút. Majdhogynem mindegy, ki nyilatkozik.

Harmadszor: Azt sem kétlem, hogy sok van belőlük, a pénzzel meg az a gond, hogy az esetek nagy részében nem jut el a rendeltetési helyére. Gyakran megakad néhány zsebben. Komolyan azt hiszed, hogy a társadalmi szervezetek ezen részét nem fertőzte meg a politika? A naivitás tetőfoka...

Negyedszer: Nem tudom, hány fát vágtál ki eddig életedben, de attól még, hogy egy fa "néhány száz éves", még ki lehet vágni. Csak ismételni tudom magam: nézz utána a magánterületek kivágási tilalmainak. És akkor én nem gondolom át a véleményemet...

Egyébként is, tudtommal ez egy normális, kultúrált emberek számára kitalált oldal. Mi az, hogy: "...honnan a pi...ból..." ? Ha nem tudsz normálisan írni, inkább ne írj semmit.

Ezt a gyíkozást meg hagyjuk, mert egymásra mutogatni a legkönnyebb dolog a világon, és általában csak azt éri el vele az ember, hogy megmutatja a nagyközönségnek, mekkora bunkó.

ebfojtofu: Remélem, hogy te valóban környezetvédő vagy, mert őket hiányolom igazán. Bízom benne, hogy előbb-utóbb a ti időtök jön el, mert valljuk be: bohóckodás, ami jelenleg itt "környezetvédés" címén folyik.

2009. április 13 20:49:32

Először is, honnan a picsából szedted ezt az adatot (99,9%)?

Másodszor ismertek is ilyen környezetszennyező-környezetvédőket, vagy csak muszáj hülyeséget írni?

Harmadszor, sok környezetvédő van, csak ebben nincs akkora lé, és a média sem kapja fel annyira. (pl.: TUDOM, és nem csak az ujjamból szopom, hogy egyes helyeken a szelektív hulladékot spórolásból nem szelektíven ürítik.)

Negyedszer, ezt a képet még (szerintem) nem a nagy erdő-irtások korában készítették, ekkor még fűrésszel vágták a fákat, nem gépekkel. De ettól függetlenül biztos van néhány száz éves.

A retyópapírt pedig gyakran újra papírból csinálják gyíkok. Igen gyíkok vagytok, mert ezt magyarázni kell. Írjátok a hülye véleményetek, amit ti magatok sem gondoltok át. Merker Balázs te különösen gyík vagy. Szerinted egy környezetvédő az környezetvédő ha olyan amit leírtál? Gyíkok!

2009. április 13 19:59:55

Jó, jó, azt értem, hogy 1 csomó "természetvédő" ilyen, de értsétek már meg végre, hogy az nem természetvédő!!! Ez nem olyan, mint az emosok, hogy van mondjuk divat emos meg rendes emos, hanem valaki vagy környezetvédő, vagy nem, vagyis a "magyaro.-i környezetvédők 99,9%-a" nem környzetvédő!!

2009. április 13 19:49:15

Nem írkált hülyeségeket: Magyarországon az ún. környezetvédők 99,9%-a ezt csinálja. Már ne is haragudj, de ki tesz ebben az országban bármit is a környezetéért? Azt mindenki tudja fújni, hogy ne vágjuk ki a fát, de egy zsák szemetet egyik "zöld" sem tenne odébb. Amúgy meg el kellene olvasni a magánterületek kivágási tilalmait: egyáltalán nem biztos, hogy illegális, amit a képen látunk. De ha már kidőlt egy fa, akkor egyből megy a tiltakozás... Előbb utána kéne járni a dolgoknak - vagy inkább le kellene tenni valamit az asztalra, aztán jártatni a szánkat.

2009. április 13 18:51:05

Az ilyen ember nem is környezetvédő, te zseni! Az a környezetvédő, aki nem csak a száját jártatja, hanem tesz is valamit, és az ilyenek nem is járkálnak mercivel, lemondanak a klímaberendezésről és nem fűtik 25 fokra a lakást, úhogy kicsit tedd helyre a fogalmakat, mielőtt nekiállsz hülyeségeket írkálni!

2009. április 13 18:03:46

Ez pontosan így van.

2009. április 13 17:20:27

De,az.

parakaktusz-a környezetvédők valóban kellenek, de amíg a környezetvédő bicikli helyett 220 lóerős böhöm nagy mercivel járkál, addig kapja be a ***** és fogja be a pofáját!!!Smiley Arra buzdít minket, hogy spóroljunk az energiával, mert imerülnek a Föld tartalékai, de nyáron a klímaberendezéséről meg télen a 18 helyett 25 fokra fűtött lakásról nem hajlandó lemondani!!!

2009. április 13 16:55:21
Előző oldal

Összesen: 22 (2 oldal)

Slide

1 [2]

Szerzői jogok Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat Hirdessen itt! Súgó