Guten Morgen! Der Herbst hält aber langsam Einzug. Oh! Was war das? Auch nicht schlecht! Also unser ... Hoch zieht langsam nach Osten und dieses Biscaya Tief... Entschuldigung! Es ist ein bisschen früh am Morgen. Also dieses Biscaya Tief hier brachte kräftige Gewitter... Entschuldigung! ...in Frankreich... so, und zieht jetzt in Richtung Westalpen. Entschuldigung! Machen wir mit den Karten weiter, sonst wird es zu spät... Also die Frühtemperaturen liegen zwischen... ...zwischen 10 und 16 Grad, i
Hát erre csak annyit tudok mondani hogy:Szép!!!
Ez a német nagyon nagy, majd összehugyozi magát!!!!!!!!!
Lauda osztrák, német szemmel nézve dialektust beszél, de kérdezz meg bárkit bécsben... :-) Én megértem elsőre, 5 évet húztam le No-ban.
g3kko: Ha könnyen, elsőre/másodikra megérted, nagyon jó vagy németből.
g3kko: Német TV-kben ennél tisztábban szoktak beszélni. Hallottam már dialektust, 1 rohadt szót sem értek belőle. Jó kis szívatás lenne a németek részéről, ha feliratoznák a Laudát. (vagy talán meg is tették?) Itt mondjuk rontotta az érthetőséget a szüntelen, idióta röhögése is.
szerintem egyáltalán nem vicces..valaki igen szavazza sirályra...gondolom aki beküldte
A nő egyáltalán nem beszél borzalmasan, olyan, hogy hochdeutsch, meg csak a mesében van :-). ha úgy gondolod, hogy igen, akkor még nem hallottál igazi német tájszólást (olyat, amikor feliratozzák a németül beszélő interjúalanyt a tévében)
Nem lehurrogásnak szántam. A nő borzalmasan beszél, alig érteni. Nem egy kemény dialektus, de messze van a Hochdeutschtól.
piccolo21: Ez ferdítés, nem fordítás. A próbálkozás rendes volt, de írtál pár dolgot, amit a nő nem is mondott. "lassan lenyugszom" - ilyet nem hallottam, sztem itt azt mondta, hogy lassan kelet felé vonul Kabátról és szélirányról 1 szó sem hangzott el. Kora reggeli hőmérsékletek azok a számok. Azon röhög, hogy a kollégája képét vágták be az elején, nem a konkrét szövegen.
Sziasztok. Csak azért regeltem, hogy lefordítsam nektek :) Úgy kezdi, hogy jóreggelt, az ősz nemsokára itt van, de viseljenek kabátot. Ez sem né ki rosszúl. Valamit akar az időjárással, RÖHÖG :) és azt mondja bocsánat lassan lenyugszom RÖHÖG :) Bcsánat, egy kicsit még korán van :) VAlamit hablatyól egy erős északi frontról ami jön, majd röhög és rávágja "mind1" Utánna löki a rizsát a szélirányról és megint röhög :) Utánna meg arra hivatkozik, hogy túl késő van (ebből is látszik, hogy este v
"...Das war aber auch nicht schlecht..." =~ Ez sem volt ám rossz. Ezután kezdett el röhögni.
ez naon jóóó de ha érteném::::::...
Bejön a férfi és biztos azon röhög hogy most azt mondja el miylen idő lesz a szemén arcán állán stb...
Azon röhög hogy az elején bejön a férfinak az arca szerintem, más ötletem nincs mert nem tudok németül!:D