Képrejtvény --> szórejtvény.
Ezt képrejtvényként terveztem, de se jó szerkesztőprogram nincs most kéznél, sem nagy tapasztalatom nincsen, tehát szórejtvénnyé alakítottam. Lehet így könnyebb lesz. Ha valakinek van kedve, tehetsége, és ideje rá, elkészítheti a képregény változatot is:
Kigyulladt a pálinka.
Ha megnézitek az előző napok képrejtvényeit, akkor rájöhettek, hogy a végső megfejtésnek semmi köze az alkotó szavak jelentéséhez.
Hehehe, gonoszabb a feladvány, mint először gondoltam volna 
Lehet mégis meg kéne próbáljak egy képet rajzolni a feladványhoz, mert mire mások is belépnének, már rég a harmadik oldal tájékán lesz.
Érdemes próbálkozni a feladattal, óriásit fogtok csapni a homlokotokra amikor rájösztök 
A tojást pedig már majdnem megfejtettétek. Amúgy egyszerű: a vevő nem ismeri egészen jól az eladó nyelvét, és nem jutott eszébe a tojás többes száma. Szégyenben sem akart viszont maradni...
Azért használtam a tojást a feladványban, mert több ilyen esetről is hallottam. Ehhez még csak annyit tennék hozzá, hogy románul egyáltalán nem tűnik logikusnak a tojás többes száma, sőt, nagyon könnyű elrontani, és juhokat mondani helyette.
Mivel a Te feladványodról van szó, és a tojásost sem bírtuk megfejteni időtlen idők óta, biztosan nem egyszerű
.
Csak a címet akartam vastag betűvel írni. Úgy néz ki, szükséges lett volna az üres sor.
Összesen: 11

[1]