Átverések

Átverések

Ezek megtörtént esetek:

2001-ben egy email kezdett terjedni a világban, miszerint a Lovenstein Intézet befejezte az összes amerikai elnök intelligenciavizsgálatát, beleértve George W. Busht is. A levél szerint Bush elnök a lista alján helyezkedik el, 91-es IQ-val. Az egész becsapás a linkydinky.com weboldalról indult el.

1977-ben az Anglia TV sugárzott egy dokumentumfilmet Alternative Three címmel. Ebben néhány brit tudós sorsát mesélték el, akik elhagyták hazájukat egy jól fizető állás miatt, majd rejtélyesen eltűntek a Föld bolygóról. A bemutató április elsején volt (bolondok napja). Az érdekesség az ügyben az, hogy amikor a csatorna bevallotta, hogy átverés volt, a nézőközönség jó része úgy vélte, ez is része a kormányzat elterelő hadműveletének.

1967-ben a Dial Press megjelentetett egy könyvet, amelyben beszámolnak arról, hogy az amerikai kormányzat ellenérdekelt egy háborúmentes világ létrejöttében. A könyv hihetetlenül népszerű lett, a New York Times legnagyobb mennyiségben eladott könyveinek listáját is vezette. Az egész becsapás arra irányult, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, amin egyébként nem szoktak.

  •   Értékeld!
  • Stars
  •   Megosztás:
Előző oldal
Előző oldal
Találomra
Találomra
Következő oldal
Következő oldal