Új életet kezdek

Új életet kezdek

Elegem van a szürke, kisvárosi újságírói minősítésből. Jövőre nagymenő leszek. Pontosabban médiacsillag. Végül is már most az vagyok, csak még nem figyeltek fel rám. Itt hívom fel hát tisztelettel a közszolgálati, valamint a kereskedelmi televíziók becses figyelmét, a rendkívüli tehetséggel bíró, egyéb külső adottságokkal is rendelkező személyemre. Nem árulok zsákbamacskát. Néhány ötletemmel (na, nem a legjobbakkal) kínálom magamat.

Például: nagyon tudnám vezetni az Activity műsorát. A szöveget már pontosan tudom, mert Andi még egyetlen új szóval sem örvendeztette meg a nézőket. "Következik a harmadik forduló, ahol az első pillanattól kezdve szabad a rablás. Nézzük a borítékokat." Na látják? Az én műsorom mégis jelentős nézettségi növekedést érne el, mert politikusokat hívnék a műsorba. Ja. És megváltoztatnám a rejtvényeket. A gülüszemű kaktuszzabáló tigriszsiráf már olyan snassz. Például; Orbán Viktornak el kellene mutogatni a "kormány lakáshitel akciója" című feladványt. Vagy; az országos rendőrfőkapitánynak le kellene rajzolnia a bécsi börtön alaprajzát, a riasztórendszerrel együtt. Kovács Lászlónak pedig szonettbe kellene faragnia, a "sokan vagyunk, de nem elegen" szlogent.

Például: szívesen elvállalnám a Megasztár kerestetik egyik zsűri szerepét. Csak el kellene mondanom, hogy melyik előadó produkciójánál volt orgazmusom, és jár a gázsi. Vagy: a Soma művésznő zsűri technikáját követve kifejteném, hogy az előadónál - meglepő módon - belülről jött a hang, illetve csak követnem kellene a Presszer-féle tudományos szakzsargont, amely szerint "tök jó a zene".

Például: a Dalnokok ligája műsorban is szívesen lennék zsűritag. Talán nem tudnék olyan szakmai érveket felsorakoztatni, mint Fekete László erőművész úr, de egészen szuggesztív módon, döbbenetes show elemekkel tarkítva tudnám kifejteni, hogy "két csodálatos produkciót láttunk, amelyben még a hózentráger is, a kor szellemének megfelelően, autentikus helyen találta meg helyét és szerepét, az előadó hölgy idomain kívül és belül". De szívesen elvállalnám a műsorvezető szerepét is, hiszen beszédhibás vagyok, nincs humorom, és a műveltségem jelentős kihívásokkal küszködik. De higgyék el, ez ma nagyon menő.

Például: nagyon vágynám átvenni Katalin bírónő szerepét. Én nem ilyen sztriptiztáncosnő-kukkoló, pilincka jellegű történeteket vennék be a műsorba. Nem. Izgalmas, Európában példátlan, a jogi csűrés-csavarásra abszolút alkalmas sztorikat prezentálnék. Pl: a Lapajék macskája átjár a szomszéd Kukujához egerészni. Itt ugye, rögtön felmerül a macska erőszakos, mondhatni terror jellegű cselekedetének jogi vonatkozása, az egér irányába. És nem az európai törvénykezés kompatibilitásról van szó. Az egér identitásának alkotmányos jogai, a létfenntartás kérdése, valamint az állatok közötti békés egymás mellett élés gyakorlati tendenciáiról. Aztán ott vannak a helyszín kérdésének izgalmas jogi vonatkozásai, amelyek a magánlaksértés, a szabad mozgás korlátozása, valamint a személyes szabadság megsértésének szövevényein keresztül sokkolja, a jogi érdeklődésű nézők szíves figyelmét. Ez azért már valami, nem? Tehát: több horrort!

Például: a Showder műsorát is jobban tudnám vezetni. Homokba taposnám a Sanyit, mert nálam nemcsak duma van. Én tapasztalati úton szerzett megfigyelések alapján tudom elmesélni - a nagy, magyar költő által is megénekelt - "kívül szőrös, belül nedves" kulacsocska, és a maszturbó generátor közötti különbséget. Hát kérem! Ha én elmesélem a KISZ-táborokban ránk kényszerített ideológiai továbbképzésnek, a szekcióüléseken történt eseményeit, duplájára emelkedne a nézettségi mutató. Mert kit érdekel kérem, hogy a Sanyi, Dzsumajatikában, egy szállodában, a vízágyon nem tudja behelyezni a cerkát? A siker! Az vonzza a nézőt. Amikor Verőcemaroson, a két felén kihegyezett kék-piros cerka alatti porszívózacskó csócsálásáért, egy üveg kinizsit lehetett nyerni, az siker volt. A Hanság mezején kérem, ott olyan nektárcsepegtetés volt, hogy az irodalomtörténészek azóta is összekeverik Kölcseyt, Popper Péterrel. Sanyikám! Mit akarsz azokkal az őskommunizmusi szlogenekkel? "Éljenek a csajok"? Meg "kezeket a paplan fölé"? Az én szlogenem az lesz: "éljenek a csajok házaséletet" meg az, hogy "nézzük, mi van a paplan alatt".
Tisztelt munkaadóim! Már maga a szlogenem is, ab ovo, sikerre vinné a Showdert. De azért a Sanyi mosolyánál több erotikát vinnék a műsorba. Kétszer annyi nő, és fél gázsiért vállalom. Nna!

Például: nagyon könnyen tudnám helyettesíteni Anettkát. Sokban hasonlítunk. Én is szeretem, amikor meztelenkedik, és egyáltalán nem zavarnak a Blikkben megjelent erotikus fotói. Én sem utazom a Holdra, és én sem tudtam összeszedni 20 milliót. Bírom a ringlispílt, és én is elájulok a vérvételnél. A hülye kérdések feltevését egy kicsit gyakorolnom kell, de majd sűrűbben nézem a Lakat T. riportműsorait. Igaz, hogy nem tudnám riogatni a nézőket a melleimmel, meg nem szűz a barátnőm, de ezt a kis különbséget az Anikó naptár teljes bemutatásával ellensúlyoznám.

Azért a nagy vágyam mégis a Heti Hetes. Természetesen, bármelyik szereplőt tudnám helyettesíteni, de az álmom, a műsorvezetés. Aranyos az a Jáksó, de valahogy lapos az a 10-15 másodperc, amikor ő látszik. Ezért kellenék én a képernyőre. Igaz, nekem férfiasabb, mondhatnám, markánsan szívdöglesztő a tekintetem. Remélem az sem baj, hogy én például, szeretem a szőke nőket. Bízom benne, az sem kizáró tényező, ha nemcsak olvasni tudom a viccet, hanem értem is. Meg aztán én vagy letegezném a Havast, vagy kezitcsókolomot köszönnék neki. Amit viszont végképp nem tudok, olyan szürrealista, bamba képet vágni. De ezt is megoldanám úgy, hogy a Jáksó favicceire gondolnék. Nem tudok olyan törvénytelenül nevetni, mint ő. Igazán nem nagyképűségből mondom, de a Mona Lisa mosolyával már néhányszor összehasonlították ajkam sejtelmes ívelését. Szerintem én kellek oda. Közöttem és a Laci között annyi az intellektuális különbség, mint a Csiszár és a Jáksó között. Gondolom ezzel végképp meggyőztem önöket a csere szükségességéről.

Bármelyik televíziónak tisztelettel ajánlom magamat.

  •   Értékeld!
  • Stars
  •   Megosztás:
Előző oldal
Előző oldal
Találomra
Találomra
Következő oldal
Következő oldal